Gespecialiseerde gijzelingsadvocaat

Gijzelingszaken zijn een specialisme binnen het strafrecht. Eigenlijk vallen deze zaken niet binnen het strafrecht, maar binnen het bestuursrecht. Toch is het zo dat wanneer de kantonrechter eenmaal een machtiging tot gijzeling heeft afgegeven, hiertegen alleen een civielrechtelijk kort geding kan worden gestart om de gijzeling te voorkomen of op te heffen. Juist de combinatie van deze verschillende rechtsgebieden maakt dat gijzelingszaken niet door iedere advocaat gedaan kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat u zich laat bijstaan door een gespecialiseerde gijzelingsadvocaat.

Strafrechtadvocatennetwerk.nl

StrafrechtadvocatenNetwerk.nl, een landelijk netwerk van gespecialiseerde strafrechtadvocaten in heel Nederland. De bij het Strafrechtadvocatennetwerk aangesloten advocaten hebben een ruime ervaring met gijzelingszaken. Zij kunnen u als geen ander bijstaan om te voorkomen dat u gegijzeld gaat worden of om de gijzeling te laten opheffen. Wij adviseren u daarom om uw zaak bij het netwerk aan te melden zodat u in ieder geval verzekerd bent van snelle en deskundige rechtsbijstand.

>> AANMELDEN NIEUWE ZAAK

Pro deo / Advocaat van onvermogen

De rechtsbijstand wordt pro deo verleend, ook wel bekend als advocaat van onvermogen. Dit betekent dat de Staat de kosten van rechtsbijstand betaalt, behoudens een door u te betalen - inkomensafhankelijke - bijdrage. Wanneer u al gegijzeld bent, hoeft u geen eigen bijdrage te betalen mits u een eigen verklaring vrijheidsontneming invult en naar uw advocaat toestuurt.

> Meer informatie pro deo advocaat 

Wij kunnen u echter alleen bijstaan wanneer u een oproeping hebt ontvangen wanneer u gegijzeld bent of wanneer u een oproeping hebt ontvangen om te worden gegijzeld. In alle andere gevallen kunnen wij helaas niets voor u betekenen, omdat de Raad voor Rechtsbijstand in die gevallen vrijwel nooit een toevoeging voor een pro deo advocaat afgeeft.

> Wat te doen als u nog NIET gegijzeld bent?

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden